Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mentális védelem alkalmazásáról

2010.04.15

 

Kép

Mentális védelem

Az ember naponta találkozik a védelem valamely formájával, de ezek szinte mindegyike fizikális szinten megmutatkozó. és leginkább arra korlátozódik, hogy megvédjük anyagi javainkat. Azonban a lelkünk és szellemünk védelme legalább olyan fontos, hiszen az fizikai egészségünk az energetikai rendszerünk épségétől függ. Minden betegségforma már a kialakulása előtt megmutatkozik energetikai szinten, így valójában a gyakran emlegetett mondás fordítva igaz: „Ép lélekben ép test.”

Azt szinte mindenki tudja mi az, ami káros a szervezetére…, de mi károsítja a lelkünket? Védekezünk a természeti erők ellen: ruhát hordunk, cipőt a lábunkra, házat építünk magunknak. Védekezünk más emberekkel szemben. Vajon hányan gondoltak arra, hogy más, nemcsak a fizikai világból érhetnek minket atrocitások, és azok ellen hogyan tudunk védekezni.

A lelki védelem kifinomult és láthatatlan. A létezésnek nem a fizikai szintjén van jelen, de nagyon kapcsolódik a fizikai testtel.

Nagyon könnyű más emberektől, vagy helyszínekről negatív energiát felvenni azzal, hogy nyitottak vagyunk, és esetleg olyan dolgokba avatkozunk bele, amelyekben nem vagyunk igazán járatosak, és így nem is tudjuk a helyzetet az ellenőrzésünk alatt tartani. Megnyílnak a csakráink, a testünk finom energiaközpontjai, és ha nem figyelünk arra, hogy később bezárjuk őket, akkor nyitottak maradunk, bárki és bármi számára. A nyitottságunk érzékenyebbé is tesz bennünket, és fogékonyabbak leszünk az alacsonyabb rezgésekre.

Ha tudatosan élünk szükségünk van a fizikai testünk védelmén túl energetikai testeink gondozására és védelmére is. 

Természetes védelmünk az aura, ez mindenkinek egyedi. Gondolatainknak óriási ereje van. Amiben hiszünk, azt képesek vagyunk életre kelteni, megteremteni. Épp ezért, ez a legnagyobb védelem számunkra, ha hiszünk önmagunkban. Ha a lelkünk mélyén tudjuk azt, hogy semmi sem okozhat nekünk bántódást, akkor alapvetően tökéletesen védettek vagyunk minden hatással szemben.

„Gondolatmezőnk” áteresztőképessége és hitrendszerünk határozza meg, mennyire leszünk kiszolgáltatottak a lelki támadásoknak. Ha a lehető legmagasabb rezgéseket bocsátjuk ki magunkból, akkor az alacsonyabb vibrációk nem hatnak ránk. A különböző rezgéseket eszközként is felhasználhatjuk. A hang is egy rezgésforma, ezért a zene segítségével emelhetjük a vibrációs szintünket. Zenével magasabb tudatállapotba kerülhetünk. A zenét arra is használhatjuk, hogy megváltoztatjuk a hangulatunkat, vagy a körülöttünk lévő légkört.

 

Kép

Hogyan tudjuk rendezni életünket testi-lelki-szellemi szinten egyaránt?

A legfontosabbak és legegyszerűbbek:

 • tiszta, rendezett környezet létrehozása

segít a jobb közérzet eléréséhez

 • kiegyensúlyozott étrend

a biológiai folyamatok rendkívül nagy szerepet töltenek be, kapcsolatban állnak a lélekben játszódó folyamatok lezajlásakor

 • megfelelő időbeosztás

megelőzi az „összecsapnak a fejem fölött a hullámok” effektust

 • testmozgás

endorfint (boldogság-érzetért felelős hormont) szabadít fel

 • a stresszt okozó tényezők kiszűrése

ne terheljük le magunkat

 • kikapcsolódást jelentő tevékenységek keresése

meditáljunk, relaxáljunk, találjuk meg azt a tevékenységet, mely segít a kikapcsolódásban, boldogságot okoz

 • alvás

napi minimum 8 óra elengedhetetlen a regenerálódáshoz

 • tájékozódás

minél több ismeretet szerzünk meg valamivel kapcsolatban, annál hatékonyabbak leszünk a probléma megoldásakor

 • törekedjünk nyitottságra az emberi kapcsolatainkban

jó érzés másokat szeretni és tudni, hogy velünk is törődnek, szeretnek minket.

A jó életminőség fogalomkörébe az is beletartozik, hogy

 • harmóniában vagyunk környezetünkkel, a körülöttünk élő emberekkel, családunkkal,
 • képesek vagyunk jó döntéseket hozni,
 • tudjuk, mi tesz minket boldoggá,
 • el tudjuk érni céljainkat,
 • meg tudjuk valósítani önmagunkat
 • képesek vagyunk olyan jellemvonásokat elsajátítani, ami segít, hogy olyan emberré váljunk, akik lenni szeretnénk,
 • tudjuk, miből nyerhetünk energiákat, melyekkel feltöltődhetünk,
 • tudunk krízishelyzeteket kezelni,
 • konfliktusokat megoldani,
 • problémákkal megbirkózni,
 • szeretni önmagunkat és a körülöttünk élő, számunkra fontos embereket.

 

Kép

Hogyan működik a mentális védelem?

Mentális védelmünk érdekében forduljunk az Égi Világhoz, az Angyalokhoz segítségért!

Vannak különböző technikák, amelyek személyek, vagy tárgyak védelmét szolgálják. A tárgyak védelmébe tartozik házunk, autónk, városunk, vagy éppen telefonunk, lakáskulcsunk védelme. A tárgyak védelme addig tart, amíg hitünk a védelem mellett áll és nem kérjük ismét a védelmet. Itt az Angyalok azt javasolják, hogy egy adott tárgy védelmét a mai körülmények mellett havonta érdemes frissíteni. A személyek védelme 12 órára szól és ez alatt is ügyelnünk kell arra, hogy ne sérüljön, ugyanis minden angyali energiának (gyógyítás, szimbólumok, védelem) a mi szintünkön 12 óráig van rezgése. Viszont ha ezeket az energiákat pl. víz éri, akkor az lemossa, vagyis semlegesíti  ezen energiák rezgését. Persze itt inkább az egész testet érintő tusolásra, vagy strandolásra gondolunk, nem pedig az egyszerű kézmosásra vagy arcmosásra. Ilyenkor meg kell ismételnünk a védelmet, vagy segítségül hívhatjuk Őrangyalunkat e képen:

„Drága Őrnagyalom!

Kérlek, terítsd rám őrangyali szárnyaidat, miután lejár a … (a védelem neve) védelem mindaddig, amíg azt újból nem kérem, hogy védelmező szárnyaid távol tartsanak tőlem minden negatív energiát, érzést, gondolatot, átkot, rontást.

Hálás szívvel köszönöm védelmedet!”

Tudnunk kell azonban, hogy a lélek a fejlődése és pihenése érdekében éjszakánként, amikor alszunk hazatér. Ezért nem tanácsos a 24 órás védelem, mert a védelem nemcsak a külső hatásoktól védi a lelket, hanem megakadályozza abban, hogy visszatérhessen Égi otthonába.

Ahhoz, hogy beépítsük mindennapjainkba ezt az egyszerű tevékenységet, eleinte célszerű a reggeli rituálénkba illeszteni valamilyen rendszeresen elvégzett tevékenységhez kapcsolva, pl. tusolás és törölközés után, vagy fogmosás után, de lehet munkába menetkor is, vagy ha a kutyával sétálni megyünk.

Minden védelem egyformán működik: kéréssel kezdődik és köszönettel végződik:

„Drága Istenem, Mennyei Atyám!

Kérlek add, hogy csatornaként részt vehessek a … (a védelem neve) védelem és az Életet adó Energia között. Tartson ez a védelem

·         12 órán át (személyeknél)

·         mindaddig, amíg ismét kérem (tárgyaknál).

Hálás szívvel köszönöm!”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.