Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hold mitológiája

2010.03.15

 

Kép

A Hold mitológiája igen gazdag.

Ez annak köszönhető, hogy állandóan változtatja az alakját. A görög holdistennő Szeléné, Héliosz – a napisten – felesége. A nők, a család és az otthon istennője, de az alvásé és a halálé is. Thétisz görög tengeristennő is a Holdat jeleníti meg, a víz ősi energiáját szimbolizálja. A druida tanok szerint, amikor növekszik a Hold, akkor a Hold legyőzhetetlen, fiatal istennő. Teliholdnál az anyai, termékeny aspektusa kerül előtérbe. Fogyó Holdnál, pedig félelmetes banyává változik, aki az alvilágot és a halált uralja.

A hold fázisai

A természet számos jelensége- az apály, a dagály, a szülések, az időjárási jelenségek, a nők ciklusai- kapcsolatban van a hold járásával. Sok állat magatartása igazodik a hold állásához, pl. a madarak mindig meghatározott időben gyűjtik a fészekhez való anyagot és ezért a fészek eső után gyorsan megszárad.

Számtalan hétköznapi tevékenység ( és kevésbé hétköznapi ) hatékonysága és sikere: a favágásé, a főzésé, az evésé, a hajnyírásé, a kerti munkáé, a trágyázásé, a mosásé, a gyógyszerek alkalmazásáé, a műtéteké...mind a természet ritmusának van alávetve.

Az újhold

Ha a Hold a Földről nézve a Föld és a Nap között áll, akkor éjsötét hátoldalát fordítja felénk. Ilyenkor nem látható és a Földön újhold uralkodik.

Fontos! A Hold újholdkor ugyanabban az állatövi jegyben áll mint a Nap. ( Ugyanis ilyenkor van a legközelebb a Naphoz. ) Ezt azért jó tudni, mert így ki tudjuk számítani, hogy a Hold pillanatnyilag melyik állatövi jegyben található. A Hold mindig 2-3 napot tartózkodik egy jegyben. Vagyis pl.:márciusban ha telihold van biztos, hogy a Hold is a halak jegyében áll.

Újholdkor különös impulzusok hatnak emberre, állatokra.
pl.: aki ilyenkor egy napig böjtöl sok betegséget előzhet meg, mert a test méregtelenítési képessége ilyenkor a legmagasabb.
vagy:beteg fákat ezen a napon kell visszavágni és meggyógyulhatnak.


Növőhold ( I.negyed II.negyed=2hét )

Minden amit be kell juttatni a szervezetbe, ami épít és erősít, két hétig kétszeresen hat. Minél inkább nő a Hold, annál kedvezőtlenebbül alakulhat a sérülések, műtétek utáni gyógyulás menete.


Telihold ( Nap felől nézve a Hold a Föld mögött található )

A holdkóros emberek alvajárnak, a sebek jobban véreznek mint máskor, ezen a napon gyűjtött gyógynövények nagyobb erőt fejtenek ki, az ilyenkor metszett fák elpusztulhatnak, a rendőrjárőrök megerősítik legénységüket mert több az erőszakos cselekedet , és a bábák különműszakot szerveznek.

Fogyóhold
A műtétek jobban sikerülnek mint egyébként, szinte minden házimunkát könnyebb elvégezni, még aki valamivel többet eszik is mint máskor sem hízik olyan gyorsan.

A Hold két-három napos tartózkodása a tizenkét állatövi jegy valamelyikében mindig más féle erőket kelt életre, amellyek a világban mindenhol érezhetők és testünket érezhetően befolyásolják.

Alapszabály: Minden, amit annak a testtájnak a jólétéért teszel amelyet az a jegy ural amin a Hold éppen átkel, kétszer olyan hatékonyan hat! Minden ami nagyon megterheli vagy igénybe veszi azt a testtájat, kétszer olyan hatékonyan hat.

Ha a Hold éppen növőben van amikor áthalad a jegyen, akkor minden építőanyagok bejuttatására és a jegy által uralt szervi területek erősítésére szolgáló intézkedés sikeresebb mint fogyó holdnál.
Ha a Hold éppen fogy, akkor minden az adott azerv kitisztítására és méregtelenítésére szolgáló tevékenység sikeresebb mint növő holdkor.

Kivéve a sebészeti beavatkozást! A sebészeti beavatkozást ezeken a napokon mellőzni kell, kivéve természetesen a sűrgős, halaszthatatlan műtéteket!

A naptárakból megtudhatjuk, hogy melyik zodiákus jegyben áll éppen a Hold, és a hozzátartozó magyarázatok segítenek abban, hogy az éppen milyen lehetőségeket és tiltásokat hordoz magában.

Bizony tiltásokat, mert ilyenek is vannak! Pl. amelyik jegyben jár a Hold, a hozzátartozó testrészen tilos bárminemű műtétet, sebészi beavatkozást elvégezni, kivéve az életmentést célzó operációt.

-vagy: Ha levél-napon, vagyis víz minőségű jegyben áll a Hold, akkor hiába ültetünk olyan növényt, amelynek a gyökerét használjuk, bizony a levele fog megerősödni. Tehát érdemes megismerkedni ezzel az ősi tudással, mert életünk válhat könnyebben élhetőbbé, élvezhetőbbé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.