Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Hold színei

2010.04.12

 

Kép

 

A Hold színei

Hold kedvező színei: Zöld, sárgás-fehér, ezüst, halványkék, opál,

tengerzöld, gyöngyház, rózsaszín

Kedvezőtlen színek: Szürke, fekete, piros

Zöld szín:

Ez a szín a Merkúrhoz és a Holdhoz kapcsolódik. A tavasz, a fiatalság és remény színe, a természet színe. Erősítő és vidító hatása van.

Az olyan személyek, akik ezt a színt kedvelik, mindig fiatalok akarnak maradni. Kedvelik a fiatalok társaságát és a fiatalos tevékenységeket. Másrészt viszont felelőtlenek, nyugtalanok és változékonyak lehetnek. Az illető nagylelkű, jó természetű, boldog és szerencsés ember. Bár gyors, nem túl megbízható, a gyors cselekvést és a fiatalos életvitelt kedveli, ellenséges körülmények között is sikeresen tudja megoldani a helyzetet, van üzleti érzéke.

Az ilyen személyek gyorsak, módszeresek, tényekben gondolkodnak, filozofikus természetűek, analitikusak és gyorsan beszélnek. Okosak, jó szónokok és meggyőzőek. Kedvelik a spekulációt és a szerencsejátékot. A Merkúr a mentális képességek jelzője, és a gondolkodó elmét irányítja.

Amikor valakinek hiányzik a mentális egyensúlya, hisztérikus, stb., akkor ez azt jelezheti, hogy kevés a zöld szín a testében. Az ilyen személyek számára kifejezetten előnyösek a zöld színek, szobák stb., amelyek elősegítik a jó és békés alvást.

Ha a testben kevés a zöld szín, akkor a következő betegségek jelenhetnek meg: gyomorfekély, vérhas, hasmenés, bélfekély, májbetegségek, láz, asztma, szívpanaszok, stb.

A zöld és sárga színek kombinációja hatásos ezekben az esetekben. A smaragdban és a sárga zafírban sok zöld fény van. Ennek a színnek a használata a tehetséget, bölcsességet és az elme gondolkodó képességeit is fejleszti. A zöld és lila színek kombinációja még a bizonytalan, ködös személyiséget is stimulálja. A smaragd és a kék zafír kombinációja jó intellektuális képességeket ad, és különösek hasznos a diákoknak, akiknek szintén előnyben kell részesíteniük a zöld színt.

A zöld szín a kék és a sárga keveréke, és átmenetet képez a hideg és a meleg között.

Általában azt mondják, hogy azok az emberek, akiknek a zöld a kedvenc színük, kiegyensúlyozottak és mértékletesek. Alkalmazkodni tudnak a körülményekhez. Szentimentálisak, együtt érzőek, kedvelik a társaságot és a barátokat, túlzottan lelkesek és az életet túl komolyan veszik. Lassan gurulnak dühbe, visszafogottak, mérlegelők és meggondoltak. Szilárd és dogmatikus véleményűek, nagy akaraterővel rendelkeznek, lelkesek. A hatalmuk lassan, de biztosan növekszik. Az optimizmus a legjellemzőbb rájuk. Bátrak, szilárd a meggyőződésük és a véleményük. Nem szabad lustának és letargikusnak lenniük.

Ennek a színnek a sugarai kedvezően hatnak a szembetegségekre, szívbetegségekre, vérnyomásra és fejfájásra.

Minden zöld színű zöldség elősegíti a zöld fény hatását.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.