Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indigó felnőtt vagy?

2011.02.27

Indigó felnőtt vagy?

Wendy H. Chapman , a www.metagifted.org vezetője

Kép

 

 

Igen, legyél bármennyi idős is, lehetséges, hogy indigó felnőtt vagy. Indigók nemcsak 1975 és1995 között születtek, bár valószínűleg ez a legnagyobb csoport. Nézd meg, hogy ezek a tulajdonságok rezonálnak-e veled. Hozzám hasonlóan lehet, hogy te is Indigó vagy!

Úgy hiszem, a felnőtt Indigók ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek:

•  Intelligensek, bár nem biztos, hogy magas végzettségűek.

•  Nagyon kreatívak, és örömüket lelik dolgok készítésében.

•  Mindig tudni akarják, MIÉRT, különösen, ha megkérik őket, hogy végezzenek el vmi feladatot.

•  Ellenszenvet éreztek az iskolai munka iránt, vagy utálták az iskolában megkövetelt dolgokat, az ismétlésen alapuló feladatokat.

•  Lázadók voltak az iskolában, mert nem voltak hajlandóak megcsinálni a házi feladatot, nem fogadták el a tanári tekintélyt, VAGY komolyan lázadni szerettek volna, de NEM MERTÉK megtenni, általában a szülői nyomás miatt.

•  Megtapasztalhattak korai egzisztencialista (a létük értelmével kapcsolatos) depressziót, és átélhették a tehetetlenség érzését. Ezek a szomorúságtól a teljes kétségbeesésig terjedhettek. Az öngyilkossági gondolatok, érzések a főiskolás vagy a korábbi években nem szokatlanok az Indigó felnőttek körében.

•  Nehézségeik vannak a beosztotti munkákkal. Az Indigók ellenállnak az autoritásnak és az alkalmazottság társadalmi szisztémájának.

•  Előnyben részesítik a kooperatív erőfeszítéseket, a vezetői pozíciókat vagy az önálló munkavégzést.

•  Mély empátiát éreznek mások iránt, ám nem tolerálják a hülyeséget és a butaságot.

•  Vagy rendkívül érzékenyek érzelmileg, és mindenen sírva fakadnak (nincs védelmi pajzsuk), vagy épp ellenkezőleg, semmiféle érzelmi reakciót nem mutatnak (teljes védekezés).

•  Problémáik lehetnek a DÜH-vel.

•  Problémáik lehetnek az olyan rendszerekkel, melyeket nem működőnek vagy rossz hatékonyságúnak tekintenek, beleértve a politikai, oktatási, egészségügyi és jogi rendszereket.

•  Elidegenülés a politikától, vagy haragos érzések a politikával szemben - úgy érzik, mintha a szavazatuk nem számítana, és hogy teljesen mindegy, mi lesz a kimenetele a szavazásnak.

•  A hagyományos amerikai álommal kapcsolatban érzett frusztráció, vagy ennek az álomnak az elutasítása - kilenctől ötig tartó munka, házasság, 2,5 gyerek, ház fehér kerítéssel stb.

•  A jogok elvételével kapcsolatos harag, félelem és/vagy düh, hogy "a Nagy Testvér figyel téged."

•  Égető vágyat éreznek, hogy tegyenek vmit azért, hogy megváltoztassák és jobbá tegyék a világot. Talán megakadnak, mert nem tudják, mit tegyenek. Problémájuk lehet az útjuk felismerésével.

•  Pszichikus vagy spirituális érdeklődés már elég korán - tízéves koruk körül vagy előtte.

•  Kevés, vagy semmilyen Indigó szerepmodell nem volt előttük.

•  Erős az intuíciójuk.

•  Véletlenszerű viselkedési minták vagy gondolkodási mód - (az ADD tünetei): problémájuk lehet a kijelölt feladatokra való összpontosítással, beszélgetés közben elkalandozhatnak.

•  Pszichikus élményeik voltak, pl. előérzet, testenkívüli élmények, angyalokat vagy szellemeket láttak, hangokat hallottak.

•  Elektromos érzékenység, pl. az órájuk nem működik, az utcai lámpák kialszanak, ha elmennek alattuk, elromlanak az elektromos berendezések, az égők kimennek.

•  Tudatában vannak más dimenzióknak vagy párhuzamos valóságoknak.

•  Szexuálisan nagyon expresszívek és találékonyak, VAGY elutasítják a szexualitást, mert unják, vagy mert magasabb spirituális kapcsolatra szeretnének szert tenni. Esetleg a szexualitásnak változatos formáit próbálják ki.

•  Az életük értelmét keresik, és a világ megértését kutatják. Ezt a valláson vagy a spiritualitáson keresztül teszik, spirituális csoportok és könyvek, önsegítő csoportok és könyvek segítségével.

•  Ha megtalálják az egyensúlyukat, akkor nagyon erős, egészséges, boldog egyénekké válnak.

http://foldi-let.uw.hu/idigofelnott.htm

 

Az Indigó serdülők és tizenévesek: az egzisztenciális krízis, és hatása a családra

 

Kép

Tizennyolc éves fiamat bipolárisként (mániás depresszió) diagnosztizálták, bár jelenleg elutasítja az orvosokat. Majdnem minden nap iszik és füvezik. Tegnap este az 500 fokos sütőben hagyott egy pizzát 5 órán keresztül, és arra ébredtünk, hogy fuldoklunk a füsttol. Ő a kanapén feküdt beájulva, gondolom, az ivástól. A másik fiam kelt fel és oltotta el a tüzet, még épp időben. Rendszeresen veszélybe sodorja a család többi tagját kriminális tetteivel. Több szakember is azt javasolta, hogy kérjük meg, hogy költözzön el otthonról. Véleményem szerint az még rosszabb lenne neki. De talán nem. Mit gondolsz? Úgy érzem, nem tudok segíteni neki. Mindent megpróbáltunk, amit csak tudtunk, és sok…

Kedveseink, ez egy kétrészes közvetítés első része, melyben egy olyan témával és problémával foglalkozunk, mely sok Indigó serdülőt érint. A közvetítésnek az Indigók „egzisztenciális krízise” címet adtuk, mivel ez a létezés krízise, melyet sok Indigó megtapasztal tizenéves kora közepétől a végéig.

15-16 éves kor környékén gyakran elofordul, hogy a fiatal Indigó felnőtt depressziós lesz, vagy neurotikus viselkedést produkál, és destruktív vagy önpusztító mintákat kezd követni. Néha ezeket a mintákat befelé fordítja, ám gyakran egyaránt kifelé is irányul. Ebben az esetben a destruktív energiákat a család többi tagja is érzi és tapasztalja, és a család békéje és stabilitása összetörik. Szélsőséges esetben az Indigó a destruktív mintákat a nagyobb közösségekbe is beviszi, és „problémaforrássá” válik.

Mi, a közvetítők és a spirituális segítségnyújtással foglalkozók, oly sok szülővel találkozunk, akik mély aggódást éreznek, mert nem tudják, mit kezdjenek a destruktív viselkedéssel. Ezek a minták magukban foglalhatják a depressziót, a mentális zavarokat, a droghasználatot, az antiszociális viselkedést, a lázadást, sot az erőszakot is. Sok gyengéd és szerető szülő teszi fel a kérdést: „Miért történt ez?” és „Mit csináltunk rosszul?”. Reméljük, választ tudunk adni pár kérdésetekre, és tudunk adni pár vezérfonalat ahhoz, hogy hogyan kezeljétek ezeket a szituációkat.

Az Indigó lélek és az egzisztenciális krízis

Elsőként, szülőkként meg kell értenetek a fiatal Indigó tinédzser lelkét. Ők fejlett létezők, és a lelkük valószínűleg magasabb vibrációs szinten rezeg, emiatt közelebb van Istenhez/a Forráshoz, mint a tiétek. Emiatt van bennünk egy belső érzékelés vagy tudás, ami tudja, ha valami nem jó nekik, vagy nem működik számukra. Lehet, hogy ezt nem képesek tökéletesen kifejezni, ám a tudás ott van.

Ez különösen akkor tör elő, ha szembesülnek a szabályokkal, előírásokkal, és az élet egy olyan módjával, amit a társadalom meghatároz. Az Indigó lélek lázad a bezártság és a fékező erők ellen. Keresi önnön lényegének a kifejezését isteni szikraként, a szabadságban és az örömben. Ám amit kap, az gyakran egy fojtogató és unalmas rendszer, amit „iskolának” hívnak, ami arra törekszik, hogy elfojtson minden individualizmust, és a viselkedés és a gondolkodás hagyományos formáihoz alkalmazkodóvá nevelje őket. Ezt követi a „munka” vagy „karrier”, ahol ezek a minták a túlélés formáivá kristályosodnak, ahol bizonyos tevékenységeket pénzzel jutalmaznak. Igen, az Indigó tinédzser vagy kamasz ilyennek látja az életeteket, és oktatási rendszereteket valamint a karriert.

Valóban, az Indigó kamasz és tinédzser rátok néz, a szüleitekre, valamint a közösségre, és olyan embereket lát, akik elvesztették szabadságukat és szenvedélyüket, akik rutinszerű és izgalomtól mentes életet élnek, ami a túlélésen alapszik a pénzkeresés által. Az Indigó azonban tudja, hogy ez NEM az, amiért ő a bolygóra érkezett.

Néhány Indigónak megvan az ereje ahhoz, hogy megtalálja saját útját a szenvedélye és egyéni kifejezése felé. Ám sokan teljesen a rendszer csapdájában érzik magukat, és nem látnak jövőt önmaguk számára. Ekkor kezdődik az egzisztenciális krízis…

Depressziósak és dühösek lesznek, és talán alkoholban és a drogokban keresnek menedéket. Néhányan elutasítják, hogy iskolába menjenek vagy munkát keressenek. Egyre általánosabb az Indigók között, hogy csak otthon ülnek. Néhány esetben ez a társadalomból való kivonulás különféle szerek használatával és lázadással párosul, ami nagyon boldogtalan otthoni légkört teremt minden érintett számára.

A szituáció kezelése: őszinteség és az én visszatükrözése

A probléma megoldásának első lépése annak az elismerése, hogy ez nem csupán egy „problémás gyerek” ügye, hanem ez egy csoportos, az egész családot érintő dolog. A nem muködő mintákat követő tinédzser vagy kamasz egy olyan probléma tüneteit mutatja, ami része a családnak, mint egységnek.

A ti - felnőttek - viselkedésetek és döntéseitek a közösségben és a materiális kultúrában az okok, melyek a betegségnek és a boldogtalanságnak ezen mély mintáit teremtették. Döntéseitek mérgezőek a gyerekre nézve, és szükség van arra, hogy ezzel szembenézzetek és elismerjétek. A döntéseitek gyakran számotokra is mérgezőek, ám ti elnyomtátok ezeket a reakciókat, hogy beilleszkedjetek és boldoguljatok. Az Indigó gyermek nem fogja az elfojtás és a szenvedély elvesztésének útját követni, ahogy azt ti tettétek, ám visszatükrözi nektek ezeket a nem működő minták követése által.

Az Indigó létező spirituális „küldetése”, hogy a rosszul működő dolgok „tükréül” szolgáljon a társadalomban, hogy ezeket a mintákat valami kiegyensúlyozottabbal és egészségesebbekkel helyettesíthessétek. Hogy ez mi, majd kiderül. Még a változások és az átalakulások periódusában vagytok, és amit a családon belül éreztek, azt egy másfajta életvitel „születési fájdalmaihoz” hasonlíthatnánk. Addig is, a gyermeked üzenete számodra a következő: „Az életformád nem muködik számomra. Én képtelen vagyok így élni.” Ahogyan válaszoltok erre, az meghatározhatja jövőbeni életútját.

Ne próbáljátok arra kényszeríteni a tinédzsert, hogy beilleszkedjen. Ez csak még több sérülést, még mélyebb traumát okoz. A krízis szituáció azért állt elő, mert a tinédzser nem tudja kommunikálni felétek szükségeit és érzéseit, és kétségbeesett.

Egyszerre van dolgotok egy kétségbeesett és sérült magas vibrációjú lélekkel, valamint egy nem muködő mintákat követő és dühös tinédzserrel. A következő két lépést ajánljuk, hogy kövessétek, ha ilyen szituáció áll elő a családotokban.

A fizikai problémák kezelése

Ha a tinédzser drogproblémákkal küzd vagy depressziós, akkor szükség van megfelelő professzionális tanácsadás és kezelés igénybevételére. Ilyenkor mélyen levő boldogtalanság és alkalmatlanságérzet van a háttérben, és szükség van a megszólításukra és a gyógyításukra.

Amikor az Indigó a krízis tüneteit produkálja, akkor nagy mennyiségu fájdalom és sérülés van jelen, amit csak megfelelő segítséggel lehet meggyógyítani. Fontos, hogy megtaláljátok a kellő segítséget. Az antidepresszánsokkal és a Ritalinnal való gyógyszerezés nem a megfelelő segítség. Lehet használni gyógyszereket, ám ezt gyógyító és szeretetteljes tanácsadás kell, hogy kísérje.

Sok esetben a családot is be kell vonni a gyógyítási folyamatba.

Kedveseink, ez a jövő társadalmának egy új megértése lesz. Hogy a család egyik tagjának a „problémája” az egész család egyensúlytalansága. Így az egész család gyógyítását és kiegyensúlyozását fogjátok keresni, nemcsak azét az egy tagét, aki az egyensúlytalanság tüneteit mutatja.

•  Pozitív alternatívák biztosítása, a bizalom és a türelem szerepe

Szülőkként az a szerepetek, miután kezeltétek a krízis fizikai megnyilvánulásait, hogy pozitív alternatívákat kínáljatok, és hogy bízzatok és legyetek türelmesek.

A világ gyorsan változik. Az Indigók számára egyre kényelmesebbé válik. Nemsokára sok Indigónak már nem kell átmennie a krízisen, hogy eldönthesse, hogyan akarja élni az életét. Nektek, szülőknek, gondoskodóknak és tanítóknak engednetek kell, hogy meghozzák saját döntéseiket. Meg fogjátok tanulni, hogy hogyan bátorítsátok őket, hogy döntéseket hozzanak, és hogy hogyan tudjátok támogatni döntéseiket. Segíteni fogtok, hogy fejlesszék belső szenvedélyüket és a bennük élő tüzet, ha ti is felismeritek és meggyógyítjátok belső szenvedélyeteket és tüzeteket.

Ám most tanuljatok meg gyengédek lenni hozzájuk. És türelmesek. Adjátok át a családot érintő szituációt a Szellemnek és az Angyaloknak gyógyításra és kiegyensúlyozásra, és engedjétek, hogy végbemehessen a gyógyulás, hozzon bármit. Meg fogjátok tapasztalni, hogy a családban mindegyikőtöknek változtatásokat kell tenni, és újra kell gondolni életeteket. És ha átadtátok gyógyításra a szituációt, akkor bízzatok benne, hogy bekövetkezik a gyógyulás.

Tanuljatok meg együtt élni az Indigó gyermeketekkel a mindennapokban, és ne a jövőjén aggódjatok. Ünnepeljétek a gyógyulását és az eredményeit, még ha ezek csekélyek is ebben az időszakban. Ünnepeljétek a lényüket – és ne állítsatok eléjük olyan követelményeket és kívánságokat, melyeket valószínuleg nem tudnak teljesíteni.

Értsétek meg, hogy ha olyan gyengédek és szeretetteljesek vagytok, amennyire ezt a szituáció engedi, akkor ok is ilyenek lesznek. Engedjétek, hogy a gyengédség, kedvesség és tisztelet része legyen kölcsönös interakcióitoknak. Ha ez az energia megteremtődik, akkor csodák történhetnek. A gyógyulás csodáját fogjátok megtapasztalni a „problémás” Indigótokban. A krízist úgy lehet meggyógyítani, ha elismeritek, hogy azért van jelen, hogy titeket is gyógyítson és tanítson. Mindaz, amit kérünk, kedveseink, az együttműködésetek, és a spirituális vezetőkbe és az angyalokba vetett bizalmatok. Itt vagyunk, hogy segítsünk!

Michael Arkangyal Celia Fenn közvetítésével Második üzenet (2005 március)