Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testünk és a Hold kapcsolata

2010.03.15

A Hold valamivel több, mint 28 nap alatt mind a 12 csillagképen keresztülhalad.
A horoszkóp szerinti különböző csillagképek és a Hold együttes hatása befolyással van szervezetünk működésére.
Az alábbiakban nyomon követhetjük, melyik csillagjegyhez melyik szervünk, testrészünk van rendelve.

Ha ezt táplálkozásunknál, különböző kúrák alkalmával, sportnál, szaunánál, vagy egy gyógyfürdő igénybevételénél stb. figyelembe vesszük, sokat tehetünk egészségünk megóvása és visszaállítása érdekében

 

KOS

Amikor a Hold útja során a Kos csillagjegyben jár, a fej, agy, szem, orr és az érzékszervek különösen érzékenyek!

BIKA

A Hold útja során továbblép a Bika csillagképbe. Ilyenkor nagyobb gondot fordítson a gége, beszélő szervek, fogak, állkapocs, nyak, torok, mandula, váll, karok, kéz, tüdő és a vérkeringés egészségére!

IKREK

A Hold és az Ikrek csillagjegy együttes hatása befolyással van a váll, karok, kéz, tüdő és mirigyrendszer állapotára!

RÁK

 A mellkas, tüdő, gyomor, máj, epe és az idegrendszer különösen érzékenyek, amikor a Hold a Rák csillagképben jár!

OROSZLÁN

 A szív, hát, rekeszizom, vérkeringés, verőerek és az érzékszervek érdekében tegyen valamit, amikor a Hold az Oroszlán csillagképen halad keresztül!

SZŰZ

 Amikor a Hold a Szűz csillagképen halad keresztül, azon a néhány napon sokat tehet az emésztőszervek, idegek, lép, hasnyálmirigy és a vérkeringés egészséges működéséért!

MÉRLEG

Ha csípő, vese, hólyag, vagy mirigyrendszer problémái vannak, akkor különösen óvatos legyen azokon a napokon, amikor a Hold a Mérleg csillagképen halad keresztül!

SKORPIÓ

 A nemi szervek, húgyvezeték és idegrendszer érzékenyebbek azon a néhány napon, amikor a Hold a Skorpió csillagképen halad át!

NYILAS

 A comb, vénák és érzékszervek egészségéért tehetünk sokat akkor, amikor a Hold a Nyilas csillagjegyen halad keresztül.

BAK

Bak jegyben haladva a Hold a térd, csontok, izületek, bőr és vérkeringés működésére van hatással.

VÍZÖNTŐ

A lábszár, vénák, mirigyrendszer állapotát befolyásolja a Hold, amikor a Vízöntő csillagképen halad keresztül!

HALAK

 Amikor a Hold a Halak csillagjegyben járja útját, befolyásolja a lábfej, lábujjak és az idegrendszer működését!

Értelemszerűen, ha például a combunkból, fenekünkből szeretnénk lefogyni, a Nyilasban járó fogyó Holdnál fokozott eredményre számíthatunk, illetve ha izmosítani szeretnénk ezt a testrészt, a Nyilasban járó növekvő holdnál leszünk igazán eredményesek.

 A salaktalanító, méregtelenítő kúrák Szűz napokon, - pláne, ha ezek fogyó Hold időszakába esnek -, lehetnek a legeredményesebbek.

 A hajvágás, hajápolás, ha Kos, vagy Oroszlán napokra esik, egészséges marad a haj.

 A szőrtelenítés, ha fogyó Holdra eső Bak napon történik, a legtökéletesebb. Mivel ilyen napok ritkán vannak egy évben, ajánlott időszak még, mikor a többi Föld-elemű jegyben jár a Hold, mert a Föld jegyek a gyökerekre hatnak fokozottan. Tehát, a fogyó Holdnál, Bika, vagy Szűz jegyében járó Holdnál is könnyebben ki tudjuk húzni a gyökeres dolgokat, mint amilyen a szőr is.

 Kozmetikai kezelésekre is a Bak napok a legjobbak.

 A lábfej ápolását, a lábujjkörmök lakkozását Halak napjára időzíthetjük.

Fény napokon, amikor a Hold Levegő jegyekben jár, - Ikrek, Mérleg, Vízöntő -, és Tűz napokon, amikor a Hold Tűz jegyekben jár, - Kos, Oroszlán, Nyilas -, a mozgás, torna különösen jól esik, a társasági élet, nyitottság időszaka ez.
A Víz napok, vagyis amikor a Hold Víz jegyekben jár, - Rákban, Skorpióban, Halakban -, és Föld napokon a Hold Föld jegyekben jár, - Bika, Szűz, Bak -, kényeztessük magunkat, a kímélő kúrákon, szépségápoláson, az érzelmek rendezésén lehet a hangsúly.

A növekvő Hold, vagyis az Újholdtól Teliholdig tartó két hét a gyógyító hatású krémek, pakolások, vitaminkúrák, testépítés ideje.
A fogyó Hold, ami a Teliholdtól Újholdig tartó két hét időszaka, a fogyasztó, zsíroldó, méregtelenítő kúrák, tisztító kezelések ideje.

A Hold és a hormonok

Elvileg a női hormonális ciklus is a Holdhoz igazodik. 29 és fél nap telik el két újhold között, ami megfelel egy ciklus időtartamának. Telihold idejére esik a termékeny periódus, újholdra pedig a menstruáció. Ez mára már szabálytalanná vált a tablettáknak és a stresszelt életmódnak köszönhetően. De az eredeti "menetrend" helyreállítható. Kísérletek bizonyítják, hogy a fény szabályozza a ciklust: ha egy nő egy éjszakát teljesen elsötétített szobában tölt, majd három egymást követő éjjel egy gyengén világító lámpa mellett alszik, a "terv" helyreáll, újra szabályos, 29,5 napos lesz a ciklusa (feltéve, ha nem szed fogamzásgátlót). A fényt a tobozmirigy érzékeli, és ennek megfelelően irányítja a hormontermelést.

A madarak csak bizonyos holdfázisok idején gyűjtenek fészekanyagot. Régi kalendáriumokban találni olyan napokat, amelyek favágásra különösen alkalmasak, nem csak az évszak miatt, hanem mert a Hold megfelelő fázisban van. Talán ennek köszönhető, hogy minden konzerválás nélkül évszázadokon át fennmaradtak egyes régi faépületek. Annak idején a füvesasszonyok a gyógynövényeket is csak alkalmas időpontokban gyűjtötték, mivel azt tapasztalták, így a legjobb a hatásuk.

A 70-es évek végén egy amerikai pszichiáter, dr. Arnold Lieber a Hold hatásáról írt könyvében azt állította, hogy bizonyos emberek elektrolit- és hormonháztartásában telihold idején "dagály" áll be, és ennek következményei vannak a magatartásukban. A legtöbben teliholdas éjszakákon mindössze álmatlanul forgolódnak az ágyukban, de vannak, akik ölni is képesek ilyenkor.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.